THE RIVER`S EDGE(1957): Μια πάλη μεταξύ ηθικής και αξιών, κόντρα στον εφήμερο τρόπο ζωής και την λογική ενός κακοποιού

THE RIVER`S EDGE(1957): Μια πάλη μεταξύ ηθικής και αξιών, κόντρα στον εφήμερο τρόπο ζωής και την λογική ενός κακοποιού

THE RIVER`S EDGE(1957)

Η ταινία είναι ένα αριστούργημα που εξερευνά την πάλη ανάμεσα στην ηθική και τις αξίες, σε αντίθεση με έναν εφήμερο τρόπο ζωής και τη νοοτροπία ενός κακοποιού. Δεν είναι μόνο η τιμή και η φωνή του υποσυνείδητου που ξυπνούν εικόνες από το παρελθόν με τη δύναμη να ανατρέψουν το πεπρωμένο. Είναι και τα συναισθήματα, η πραγματική αγάπη, που ξεχωρίζει από την εξάρτηση, κρατώντας τις τραγικές φιγούρες αιχμάλωτες σε κάθε τους βήμα. Οι ήρωες της ταινίας βιώνουν μια εφιαλτική σχέση με το παρελθόν και ένα αβέβαιο μέλλον. Οι δοκιμασίες τους αντικατοπτρίζουν καθημερινά διλήμματα και την εύθραυστη ισορροπία της ύπαρξής τους, μια συνεχή μάχη για επιβίωση κόντρα στα ένστικτά τους.

Η ακυκλοφόρητη νουβέλα του Harold Jacob Smith, "The Higher Mountain," μετατρέπεται στα χέρια του σκηνοθέτη Allan Dwan σε ένα δυνατό δράμα γεμάτο ένταση και περιπέτεια. Η συνεισφορά των Anthony Quinn, Debra Paget και Ray Milland είναι καθοριστική, με εξαιρετικές ερμηνείες που ζωντανεύουν τα πλάνα του κινηματογραφιστή Harold Lipstein. Η μουσική του Louis Forbes και το μοντάζ του James Leicester είναι άριστα, ενώ η παραγωγή του Benedict E. Bogeaus για τα στούντιο της 20th Century Fox αξιοποιεί με μαεστρία το τραχύ και αφιλόξενο τοπίο, καθώς και την παρουσία των πρωταγωνιστών.

Ο σκηνοθέτης, με τη βοήθεια του σεναριογράφου James Leicester, δημιουργεί έναν μικρόκοσμο που θυμίζει λαβύρινθο συναισθημάτων και ανθρώπινων αντοχών. Η ταινία προσεγγίζει με ρεαλισμό και ανθρωπιά το διαχρονικό ερώτημα: αξιοπρέπεια και αληθινή αγάπη ή χρήματα και μια ζωή γεμάτη φόβο και συμβιβασμούς; Ο επαναπροσδιορισμός των λέξεων και των νοημάτων τους είναι ένα έξυπνο παιχνίδι που διαποτίζει την ταινία, όπως φαίνεται και από τους διαλόγους. Ένας από αυτούς ρωτάει: «Προτιμάς να μείνεις εδώ, μ' αυτόν που πεθαίνει, παρά με μένα που είμαι ζωντανός;»

Περίληψη

Ο Μπεν Κάμερον είναι ένας πεισματάρης αγρότης που προσπαθεί να επεκτείνει τη φάρμα του κοντά στα σύνορα με το Μεξικό. Μαζί του είναι η Μέγκ, μια γυναίκα με αμαρτωλό παρελθόν που ο κτηματίας έβγαλε από τη φυλακή με αναστολή. Οι συγκρούσεις στη σχέση τους φαίνονται ανυπέρβλητες, αλλά τα πραγματικά προβλήματα θα προκύψουν όταν ο πρώην φίλος της, ο αδίστακτος κακοποιός Ντένινγκ, θα έρθει να την αναζητήσει για να δραπετεύσουν μαζί στο Μεξικό.

Δείτε το trailer

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για Κινηματογράφο και μουσική.